Purjeentekijän loki

WB-Sails Night Pariisissa

Posted by Mikko Brummer on Thu, Jan 31, 2013@ 04:12 PM

WB-Sails oli jälleen ranskalaisten ystäviemme kunniavieraana Pariisin venenäyttelyssä. Finn-jolla liiton osastolla järjestetyssä tapahtumassa oli tarjolla Bordeaux:n seudun ostereita valkoviinin kera. Vieraita oli toista sataa, pääasiassa Ranskan Master-luokan Finn-jolla purjehtijoita, mutta myös maineikkaita yksinpurjehtijoita ja mm. Ranskan purjehtijaliiton puheenjohtaja Jean-Pierre Champion.

WB-Sails Night Pariis

Tunkua WB-Nightissa Pariisissa. Oikealla reppu selässään Thomas Breton, Jon Lobertin sparrauspartneri. Taustalla erottuu Lobertin olympiapurje.

Ranskalaiseen tapaan juhlat alkoivat klo 19 ja jatkuivat 23:een ja pidempäänkin, vaikka messut suljettiin jo klo 22:00. Sulkemisajan jälkeen messuista huolehtivan turvayrityksen vartijat liittyivät mukaan ostereiden ja valkoviinin maistajiin. Ei taitaisi ihan onnistua Helsingin messukeskuksessa.

Ostereita

Osteritarjonnasta vastannut Damien Boulan viljelee ostereita Biskajan lahden rannalla kolmannessa sukupolvessa. Damien on itsekin Finn-jolla purjehtija ja tietysti WB:n asiakas. www.huitresboulan.fr, jos joskus kaipaat ostereita omaan kesäjuhlaasi.

Kovin kummallisia uutuuksia Pariisista ei löytynyt. Selvä trendi kaikissa veneissä oli Volvo- ja Open 60 veneistä tutut palteet, tai taite pohjan ja kyljen liitoksessa. Taitteet kuuluvat nyt kaikkin perhepursiin ja melkeinpä moottoripurjehtijoihinkin, vaikka niiden toiminnallinen tarkoitus tällaisissa veneissä onkin vähintäänkin kyseenalainen. Toinen trendi on yhä suuremmat, sileästi kylkeen upotetut ikkunat.

Puhtaasti veneensuunnittelun kannalta ranskalaisten parasta antia edustavat Archambault A-31, -35 ja M34-veneet. Niiden muodoissa ei näy sääntöjen vaikutuksia, märkäpinnan minimointiin on selvästi pyritty ja suorat perälinjat antavat olettaa hyviä surffiominaisuuksia. Keulan pyöreät muodot taas näyttävät siltä, että veneet kulkevat pehmeästi aallokossa. 

A 35

Archambault:n veneiden muotoja ei ole mittasäännöillä vääristelty.

Trendikäs taite kyljessä ja upotettu ikkuna Beneteaun Sense:ssä.

Sense

Tags: Finn, venenäyttelyt, osterit