Purjeentekijän loki

FinRating mittauspalvelu

Posted by Mikko Brummer on Tue, Apr 28, 2020@ 04:14 PM

WB-Sails on käynnistänyt LYS-veneiden purjeiden mittauksen FinRating sääntöä varten.

Purjehduskilpailujen yleisin tasoitusjärjestelmä Suomessa muuttuu ensi kaudeksi: FinRating korvaa LYSin.

Purjehduskilpailujen yleisin tasoitusjärjestelmä pohjoismaissa on ollut LYS. Se on ruotsalaista perua 1970-luvulta, jolloin se syrjäytti Scandicap-säännön. LYS-järjestelmä alkaa olla jo vanhentunut ja ruotsalaiset ovat korvanneet sen SRS-järjestelmällä (Svensk Respit System).

Avomeripurjehtijat ry on jo viisi vuotta aktiivisesti kehittänyt FinLYS-sääntöä vastaamaan ORC-tasoituslaskentaa. Kaudelle 2020 AMP muuttaa vihdoin vanhentuneen FinLYS-säännön,  -mittakirjat sekä –taulukon uuteen FinRating-järjestelmään (Finnish Rating System). Järjestelmä perustuu ORC-järjestelmään, jossa vanhaa FinLYS-lukua vastaa nyt FinRating-luku.

Voit kilpailla FinRatingissa ilman mitään toimenpiteitä taulukkoveneenä. Jos veneellä on voimassaoleva FinRating-todistus, tai päätät hankkia sellaisen, kannattaa purjeet mitata. Taulukkoveneen purjeet on arvioitu yläkanttiin, mittauttamalla purjeesi voit parantaa FinRating-lukuasi.

FinnRating

Jos purjeesi ovat WB:n tekemät, toimitamme tarvittavat mitat suoraan tietokannastamme. Muiden valmistajien purjeet täytyy mitata. Varaa mittausaika ja toimita purjeesi ompelimoomme. Mitattavia ovat isopurje, suurin fokka tai genua, ja suurin spinaakkeri. 

Hinnasto  
• Mittojen toimittaminen tietokannasta 20€/purje
• Purjeiden uudelleen mittaus 50€/purje

Toimitamme mitat sähköpostitse yllä olevan kaavion mukaisessa muodossa.

Voit lukea lisää FinRatingistä täältä 

WB-Sails  Puhelin 09-621 5055  info@wb-sails.fi

Pelle pädi