Purjeentekijän loki

Easy Jenny: uudenlainen purje

Posted by Mikko Brummer on Tue, Sep 01, 2020@ 06:16 PM

Easy Jenny on uudenlainen purje, joka on suunniteltu nykyaikaisiin fokka-veneisiin.

Read More

2019: Uusia materiaaleja

Posted by Mikko Brummer on Thu, Feb 07, 2019@ 03:48 PM

Vuosi 2019 tuo uutuuksia myös materiaalipuolelle - pariin vuoteen ei merkittävä uutuuksia olekaan tullut.

Read More

Kuinka purje syntyy?

Posted by Nora Tunkelo on Tue, Dec 05, 2017@ 03:29 PM

WB:n tapa tehdä purjeita perustuu tunnuslauseeseen ”Quality starts with design”. Tämä kuvaa pitkäjänteistä panostusta suunnittelu- ja tuotekehitystyöhön, mikä takaa laadukkaat purjeet niin kisa- kuin matkapurjehtijalle. 

Read More

Vuosittainen tarkastus ja huolto

Posted by Nora Tunkelo on Tue, Nov 21, 2017@ 02:58 PM

Purje on aina iso investointi, jonka asianmukainen hoito näkyy purjeen toimivuudessa ja käyttöiässä. Syksy on otollinen aika tarkistuttaa ja tarpeen vaatiessa huoltaa purjeet.

Read More

Purjehduksen teoriaa ja teoriapurjehdusta

Posted by Timo Vennonen on Tue, Mar 04, 2014@ 07:52 AM

Miten purjevene toimii? Miksi se liikkuu? Miksi purjevene voi luovia vastatuuleen? Muun muassa näihin peruskysymyksiin WB-Sailsin Mikko Brummer vastasi esitelmässään Tekniikan Päivillä talvella 2014. Tässä muistinvirkistystä ja purjehduksen teoriaa jokaiselle purjehtijalle!

Read More

100% tyytyväisiä asiakkaita

Posted by Mikko Brummer on Sat, Oct 12, 2013@ 11:35 AM

 
Meillä on tapana tehdä syksyisin kysely asiakkaittemme piirissä siitä, miten heidän keväällä ja kesällä toimitetut purjeensa ovat toimineet. Mikään ei voi koskaan olla täydellistä, mutta lähes sataprosenttisesti vastaajat ovat olleet tyytyväisiä niin saamiinsa purjeisiin kuin palveluun. Jotkut palautteista ovat hauskojakin, alla esimerkkejä:
 

Isopurje on loistava, vetää kuin junan vessa!”

"Olemme täysin tyytyväisiä purjeisiimme. Genoa istui heti alkuun erinomaisesti ja se saatiinkin trimmattua mielestämme hyvin istuvaksi ja vetäväksi koko matkalta. Jopa kryssiminen muutamalla kierroksella reivattuna toimii vanhaan purjeeseen verrattuna erinomaisesti.

Stuura oli huomattavasti herkempi kuin vanha läpilatoitettu isomme. Purje reagoi kuitenkin erinomaisesti kaikkiin säätöihin ja kesä menikin rattoisasti eri säätöjä hakiessa.”

“Purjeet toimivat loistavasti ja trimmit ovat löytyneet. Olen erittäin tyytyväinen purjeisiin.” 

"Kyllä uusi isopurje on hieno, ihan toista kuin edellinen riepu, joka ei edes ollut kovin vanha. Tämä istuu kauniisti, muoto näyttää hyvältä, ja ennen kaikkea ahvenselkää on rutkasti enemmän. Kiitos!"

"Vanha rouva sai kunnon kyytiä pitkästä aikaa! Purjeet istuivat kuin nenä päähän ja toimivat moitteettomasti. Kiitos niistä!"

“Voin sanoa olevani äärimmäisen tyytyväinen molempiin teiltä hankkimiini purjeisiin. Lisäksi palvelu on ollut erinomaista ja aikataulut ovat pitäneet.  Veneen suoritus- ja nousukyky on huomattavasti parempi kuin aikaisemmin.  Viime keväänä oli ihan kiva tiukassa kryssissä ohittaa selvästi isompia ja parempia kryssiveneitä.”

“Lyhyesti voin todeta, että veneemme ominaisuudet paranivat uuden Rollerin ansiosta todella tuntuvasti. Erityisesti veneen nousukulma ja suuntavakavuus sekä purjeiden tasapaino paranivat hämmästyttävän paljon.”

“Purjeisiin olen ollut todella tyytyväinen. Ero vanhoihin rätteihin on huikea, tulee purjeiden trimmaamiseen ihan uusia ulottuvuuksia, kun purjeet istuvat hienosti, ja säädöt vaikuttavat niin kuin kuuluu...”

“Kauniin kesän jälkeen voimme vakuuttaa, että purje on toiminut moitteettomasti ja olemme erittäin tyytyväisiä! Ero entiseen, vaakaleikattuun Dacron-purjeeseen on huomattava.  Varsinkin purjeen trimmaus on helpompaa ja muoto on aivan uskomaton.  

Totesimme kesän aikana, että nimitys ”HighTech Cruising” antaa hyvän kuvan millaisesta purjeesta on kysymys. Purje toimii sekä pitkissä matkapurjehduksissa että kisoissa kuin unelma.  Taffeta-mylar purje näyttää kaiken lisäksi hyvältä, mikä antaa veneelle arvokkaan yleiskuvan. Eräs purjevene ajoi jopa meitä kiinni moottorilla jossain Saaristomerellä, ja huusi: ”Onpa teillä hyvännäköinen isopurje!”

“Saamamme jenni on toiminut loistavasti, todennäköisesti paras jenni, millä olen seilannut viimeisen 50v aikana. Kiitos siitä.” 

"Hello guys,

even if we don’t know directly, my crew and me would thank you very much for your effort.After many years in star class with medium results we started to use your sails In 2010 and, after  few training we are now the fastest star in Italy, sometimes better than Diego Negri, surely due to your sails. This year we won the regional championship, 2nd at the Italian championship and 1st in Italian cup and 1st in Italian ranking list. You do a great job so, thank you again. Greets from Italy."

"Thanks,I did received the sail before the easter weekend and it does very well.
It was a pleasure to work with WB Sails!"

"Thanks for the efficiency of your sails. Camille ( FRA 5504) won the French championship "championant de France de voile espoir solitaire et equipage" in LE HAVRE 9 races with 6 first place 2 second place and 1 BFD,  wind 13 to 28 knots."

"Kyllä siellä Lauttasaaressa osataan tehdä purjeita siten että istuvat käyttötarkoitukseensa ! Tähän mennessä purjeilla seilattu tai harjoiteltu seilaamista noin 1260nm ja vielä jotenkin pitäisi saada saman verran lisää ennen elokuuta..."

Tietysti joukossa on myös negatiivista palautetta. Useimmiten ongelmat ratkeavat käynnillä veneessä, tai asiakkaan lähettämiä kuvia analysoimalla. Tehdään tarvittavat muutokset, ja jälleen meillä on yksi tyytyväinen asiakas lisää.
 
Kyselyiden pohjalta tullut palaute, samoin kuin asiakkaiden spontaanisti lähettämä, on meille todella arvokasta. Palautteen perusteella tiedämme toisaalta mikä on toiminut, ja toisaalta miten voimme edelleen parantaa niin tuotteita kuin palveluitamme. 
 
Toivottavasti lähetätte palautetta jatkossakin. Valokuvat purjeista ja niiden yksityiskohdista erilaisissa käyttötilanteissa ovat meille suureksi avuksi - yhdessä kehitämme suomalaisista purjeistamme entistäkin parempia. Kiitokset palautteestanne! 
Read More

Mihin hävisi purjehtimisen ilo?

Posted by Mikko Brummer on Wed, Mar 13, 2013@ 11:45 AM

Tämä artikkeli on julkaistu aiemmin v. 2008 WB-News-lehdessämme.

Read More