Purjeentekijän loki

Urheilutapahtuman ennakkokatsaus

Posted by Mikko Brummer on Fri, Aug 05, 2016@ 10:59 AM

silja_lehtinen-_silja_kanerva-_mikaela_wulff_match_race-5020-2.jpeg

Saimme kehoituksen, että alkuperäinen blogimme olisi viisainta poistaa, vain tunteja sen jälkeen kun olimme lähettäneet blogiin viittaavan uutiskirjeemme. Blogimme oli ristiriidassa Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) säännön 40 (Rule 40) kanssa. Sääntö 40 kieltää meitä esittämästä Olympiakuukauden aikana nimeltä tai kuvassa yhtään urheilijaa, joka käyttää valmistamiamme välineitä.

Urheilijat ovat allekirjoittaneet KOK:n kanssa sopimuksen, jonka mukaan he eivät esiinny missään muodossa yritysten markkinoinnissa kuin aikaisintaan 3 päivää Urheilutapahtuman päättymisen jälkeen. Tapahtumaa seuraavaa blogi voidaan katsoa yrityksen markkinoinniksi.

Suojellaksemme urheilijoitamme joudumme luopumaan blogin kautta tapahtuvasta urheilutapahtuman tiedotuksesta. Pahoittelemme asiaa. Voit seurata tapahtumaa muiden listaamiemme linkkien kautta:

Lisää säännöstä 40

Urheilija voi joutua pulaan myös yhteistyökumppaninsa tekojen vuoksi. Mikäli ei-hyväksytty sponsori esimerkiksi lähettää Twitter-viestillä onnentoivotukset voitetusta olympiamitalista, urheilijaa voidaan rangaista.

BBC:n mukaan sanktiot voivat pahimmillaan johtaa mitalin menettämiseen. Tosin todennäköisempänä rangaistuksena on nuhtelu.

Jopa kilpailupaikan nimen mainitseminen, ja määrättyjen termien käyttäminen kirjoituksessa on kielletty:

KOK:n lista kielletyistä termeistä

2016, Rio/Rio de Janeiro, gold (kulta), silver (hopea), bronze (pronssi), medal (mitali), effort (yritys, ponnistelu), performance (suoritus), challenge (haaste), summer (kesä), games (kisat), sponsors (sponsorit), victory (voitto), olympian (olympiaurheilija), olympic (olympia-), olympics (olympialaiset), olympic games (olympiakisat), olympiad (olympiadi)

Myös olympialaisten moton ”Citius - Altius - Fortius” (nopeammin, korkeammalle, voimakkaammin) ja kaikkien sen käännösten käyttäminen mainonnassa on kielletty.

Emme voi mainita nimeltä edes purjesuunnittelijoitamme, jotka ovat valmentajana ja meteorologina mukana Suomen joukkueessa.

Jos haluat tutustua Suomen joukkueeseen tarkemmin, Eero Lehtinen on laatinut erinomaisen kirjoituksen YLEn sivuilla (avautuu uudelle lehdelle). Eero toimii YLEn purjehdusasiantuntijana paikan päällä Riossa.

Tags: Finn, kilpapurjehdus, Olympiapurjehdus