WB-Sails Optimist story

Enemmän kuin pelkkä purje

WB-Sailsin alkuaikojen historia liittyy kiinteästi Optimistijollaan. 1970-luvun lopulla Opti-purje oli WB-sailsin ehdoton päätuote. Se mahdollisti WB-Sailsin perustajien Mikko Brummerin, Rudi Biaudet sekä Kari & Jyri Wilenin kansainvälisen purjehdusuran sen alkuaikoina. Optimistijolla eli Suomessa suurta nousukauttaan, ja parhaina vuosina WB-Sails ompeli lähes 200 Optipurjetta. 

describe the image

Optipurje oli WB-Sailsin alkuaikojen hittituote. Optipurjehtijoita 80-luvun alussa.

Optipurjeiden tuoman tulon turvin Mikko Brummer ja Rudi Biaudet rahoittivat v. 1976 ja 1980 Olympiaprojektinsa. Optipurjehtijoista kasvoi E-jollapurjehtijoita, sitten 470- ja Finn-purjehtijoita aina Olympialaisiin asti.

Lähes kaikki edustus- ja Olympiapurjehtijamme 1980-luvun alusta lähtien tähän päivään ovat kulkeneet WB-Akatemian kautta: Esko ja Lauri Rechardt, Peter ja Johan von Koskull, Kenneth ja Henrik Thelen, Risto ja Markko Tapper, Henrik Eklund, Sebastian Blechingberg, Bettina ja Annika Lemström, Katri Läike, Tusse ja Anna Tallberg, Petri Leskinen, Mika Aarnikka, Kristian Heinilä, Jali Mäkilä, Erkki Heinonen, Sami Tamminen, Chita Smedberg-Wahlroos, Thomas Johansson, Jyrki Järvi, Roope Suomalainen, Jukka Piirainen, Sari Multala, Maria Saarikallio, Maria Diesen-Klemetz, Tapio Nirkko, Lauri Lehtinen, Joonas ja Niklas Lindgren, Silja Lehtinen, Tuuli Petäjä, Silja Kanerva, Tuula Tenkanen. Ja monet muut menestyneet suomalaispurjehtijat.

Useimmat näistä olivat uransa jossain vaiheessa WB:llä "kesätöissä", jotkut kuten Joakim Wilenius, John Winqvist tai Martin Gahmberg jäivät pysyvästi. Voidaan hyvällä syyllä sanoa, että WB-Sails on erottamaton osa suomalaista huippupurjehdusta ja purjehduskulttuuria. Liittymällä WB-teamiin saat paljon enemmän kuin pelkän purjeen.

Lisaä WB-Sailsin historiaa

 _______________________________

WB:n optipurje leikataan Laserilla Contenderin 2,8 oz tai Dimensionin 140 gr kankaasta. Malleja on seuraavan kokoisille pikku purjehtijoille: 

  • alle 35 kg
  • 35-45 kg
  • yli 45 kg

Purje toimitetaan pitkässä pussissa rullattuna, ja siihen sisätyy latat, numerointi ja IODA-nappi. Kaikkia mallejamme saa niin radiaali- kuin vaakaleikattunakin.

Optipurjeen trimmausohje (valitettavasti vain englanniksi)

Virtauskuvia Optipurjeen kehitystyöstä (aukeaa uuteen ikkunaan).

Hinnasto 01-01-2018

Optimisti-jolla purje 510 €

- sis. numeroinnin, latat, IODA-tarran ja purjepussin

- mittaus 30 € (sisältää mittakirjan

Hinnat vapaasti Helsingissä, sis. ALV 24 %