Avomeripurjehdus vie kauemmas

Avomeripurjehdus vaatii purjeelta enemmän – purjehditaanhan avomerellä yleensä yhtä soittoa pidempään, jolloin eteen tulee väistämättä monenlaista keliä. Pläkää, mutta myös kovempaa tuulta tai jopa myrskyä. Silloin on niin miehistön kuin purjeidenkin on syytä olla tehtäviensä tasalla ja vietävä vene turvallisesti satamaan.

Avomeripurjeidemme saumat ovat leveämmät ja tikkauksia on enemmän kuin rannikolle tarkoitetuissa purjeissa. Niissä on suuremmat ja jämerämmät vahvikkeet ja reivit. Kestävyyden ja turvallisuuden takia käytämme myös raskaampia kankaita.

Yleensä WB-avomeripurjeet ovat ainakin osittain radiaalileikattuja, koska radiaalipurjeen saumat kuormittuvat erittäin vähän vaakaleikattuun versioon verrattuna. Radiaalileikattu purje sietää paremmin kovaa käyttöä ja väärin käyttöä kuin vaakaleikattu, esimerkiksi lepatusta. Älä kuitenkaan koskaan anna purjeidesi lepattaa enemmän kuin on välttämätöntä, sillä kaikki purjeet hajoavat lopulta. Turha lepatus merkitsee ennenaikaista vierailua purjeneulomoon...

Jos purjehdit Itämeren alueella, löydät sopivat purjeesi High-Tech Cruising -linjastamme. Mikäli veneesi on kookas, kannattaa harkita myös Dyneemasta leikattuja Racing-linjan purjeita.

 

Offshore sailing Lygaia