Purjeen huoltaminen

Korjaamme huolella ja ammattitaidolla kaikenkokoisia ja -tyyppisiä purjeita surffilaudoista Maxi-veneisiin. Sopivin aika tuoda purjeet huoltoon on syksyllä, kun nostat veneen talviteloille.

Annamme kustannusarvion ennen työn aloittamista. Puhelimessa voit saada suuntaa antavan arvion, mutta todellisten kustannusten arvioimiseksi purje on yleensä nähtävä ensin. Kustannusarvio on maksuton.

Tyypillinen korjausaika purjehdussesonkina on työviikko - jos tuot purjeen maanantaina, saat sen yleensä viikonlopuksi korjattuna. First come - first served: kun useimmat purjevahingot sattuvat viikonloppuna, kannattaa olla alkuviikosta ajoissa paikalla, jotta purje valmistuu loppuviikoksi. Kiireisissä tapauksissa voit ohittaa korjausjonon maksamalla kiiremaksun (75€). Korjaus voi silloin valmistua jo samana päivänä. Syksyllä huolto- ja korjausajat ovat tyypillisesti kuukausia - huollamme talven aikana toista tuhatta purjetta.

Kesällä huoltopalvelumme toimii myös Hangon Itäsatamasta käsin. Toimitusajat sovitaan tapauskohtaisesti, mutta useimmiten pääset jatkamaan lomapurjehdusta pikaisesti ilman, että joudut käymään Helsingissä.

rpairing sails

Pesu ja talvisäilytys

Otamme talvisäilöön niin omia kuin muidenkin valmistamia purjeita. Talvisäilytysmaksu on 35 € WB- ja 45 € muiden valmistajien purjeista. 

Tarvittaessa purjeet kuivataan ja laskostetaan ennen säilömistä. Usein purjeet kannattaa käydä läpi ja tehdä pikkuhuollot samalla. Lisätöiden hinta ei sisällä talvisäilytysmaksuun. 

Purjeiden pesu ja homeen poisto 

Purjeet likaantuvat vanhemmiten, etupäässä sadeveden mukanaan tuomasta noesta ja ilman saasteista. Kudotut Dacron-purjeet voi pestä koneellisesti, laminaattipurjeet on pestävä käsin. Emme suosittele kovin uusien purjeiden (alle 3 v. vanhat) pesemistä. Pesukustannus on alkaen 10 €/m2, riippuen purjeen koosta ja likaisuuden asteesta. Minimikustannus on 120 €/purje.

Purjeet homehtuvat alle viikossa, jos ne laskostetaan tai rullataan kosteina. Laminaattikankaat homehtuvat herkemmin kuin perinteinen Dacron, koska filmin vuoksi laminaatti ei hengitä lainkaan. Home ilmenee mustina täplinä, yleensä ensin lahellä vahvistuksia ja saumoja, jotka kuivuvat hitaammin.

Suoritamme homeen poistoa pyynnöstä huollon tai talvisäilytyksen yhteydessä. Kustannus on arvioitava tapauskohtaisesti, usein käsittely täytyy toistaa parhaimman tuloksen saavuttamiseksi.